You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope some day you'll join us And the world will be as one

I måndags hjälpte min bror mig att möblera om i mitt rum. Det blev riktigt tjusigt men jag har ännu inte riktigt vant mig. Vänder mig fortfarande åt fel håll när jag ska stänga av väckarklockan..
Igår var det en riktigt lång och tråkig dag. Det enda positiva på hela dagen var textilen, det gjorde min dag. Skolan började åtta och jag traskade iväg på en förbannat onödiga naturlabb som bestod av att göra skillnaden på olika skeletthuvuden och stenar och sedan klippa och klistra ihop ett skelett Jag och Alex satt och pratade genom nästan hela mattelektionen och jag oroar mig för detta förbannade matteprovet på tisdag.. Och religion har aldrig varit min grej. När t-shirten är klar ska jag nog sätta igång med en klänning som ser ut som en klänning från MQ som jag aldrig haft råd att köpa. Kan ju i alla fall hoppas på att den blir fin.
Åkte iväg på ett fyra och en halv timmes jobbpass och när jag kom hem lade jag mig i soffan och nästan somnade, så begav mig upp till sängen och tänkte njuta av att jag hade sovmorgon till ett. Imorgon blir det mer jobb men på fredag åker vi till syster och Göteborg och lördag ska jag shoppa!

Jag längtar efter sommaren. Jag vill gå runt i med brunbrända ben i grönt gräs. Jag vill ha festivaler och sommarregn och tänka "att efter regn kommer sol". Jag vill ha kortärmat och öppet fönstret och vakna av skrikande barn och fåglar som kvittrar. Jag vill att solen ska steka så att jag klagar för att det är för varmt. Jag vill sjunga falskt i alla låtar på konserter och fotografera i motljus. Våren kan komma nu. Det är alltid en början...Cross my heart, hope to die Its my own cheating heart that makes me cry

En hel helg är över och imorgon väntas skolan. Jobbat både idag och igår men det är härligt när man ser att det förändras lite. Igår var jag hos Lisa och käkade god mat, spelade spel och hade allmänt skoj!

A new week starts and the old one endsYou are not the only one that hurts We always make it so hard But you're not alone

Rockbjörnen är slut och det blev en hel del priser utdelade till rätt personer. Bland annat fick Håkan Hellström pris för både Årets live-akt och årets album. Mest förvånaden och bäst var att Lars Winnerbäck fick pris för Årets svenska manliga artist. Äntligen! Dessutom verkar han skriva på något nytt? Hoppas! Coldplay fick alla tre priser dom kunde få. Sämst var att kent inte knep till sig en enda! Andra platser räcker inte.
Kvällens höjdpunkter var definitivt när Markus Krunegård, Melody Club och Sugarplum Fairy uppträde. Äntligen verkar det ju som att Melody Club kommer med något nytt. Låten "Girls don't always wanna have fun" var riktigt bra och jag hoppas det kommer något album nu.

Det är torsdag och det har betytt en lektion och sen hem läsa Om jag kunde drömma så fort jag haft en stund över. Imorgon är det fredag och i helgen blir det jobb.

Nothing else makes senseYou know the one thing you're fighting to hold Will be the one thing you've got to let go

Sitter och läser Om jag kunde drömma och lyssnar samtidigt på soundtracket. Underbara Twilight.. Den som inte läst den, läs den.

Hade egentligen sovmorgon till 14.15 (som sedan blev inga lektioner alls) men gick upp 08.45 för att fortsätta med projektarbetet. En intervju är klar och vi har dessutom kollat med Turistbyrån om dom vill sälja den planerade samlingen sen, och det verkar i alla fall som att dom är intresserade. Dock har vi ingen aning om hur vi ska få ihop allting, vi är båda amatörer på alla olika program man bör använda.. Kaos.

Ser på en dålig dansk film. Ja, helt absurt att den är dansk och dålig. Men av ren princip måste jag se klart den, mest för att den är dansk och för att det handlar om andra världskriget. Och för att Mads Mikkelsen är med, antagligen en av mina favoritskådespelare från Danmark, efter Søren Bregendal. 

And I keep on dreamingMy moon, my man So changeable and such a loveable lamb to me

Måndag, och en ny vecka. Snön kom hit igen och jag skulle helst slippa det. Jag längtar bara efter sommaren och värmen. Helt meningslös dag i skolan idag. Självständigt arbete med ungdomsidan vi ska ha i tidningen på textkommunikationen och håltimme på två timmar och en värdelös natur.
Inte en läxa på hela veckan och jag njuter av lite ledighet nu innan jag måste sätta igång med skolarbetet.

I lördags var det P3 Guldgalan och älskade Håkan Hellström vann både Årets artist och Guldmicken. Underbart och det finns mer priser kvar att vinna. Dessutom är det dags att beställa biljetter till konserten i Skövde!
Markus Krunegård var där, sjuk och som han sa "Jag suger inte, men jag spyr". Men det var härligt att Johnossi vann Årets grupp och likaså att Lykke Li vann Årets nykomling!

Nu ska jag se på Idrottsgalan, trots att jag inte är något idrottsfan av något slag, utan mest bara för att.


First time I saw you, when we first met I had the fever, as bad as it gets You let me see, much in my eyes It was so smooth, sparkle and shine And it shined

Jag förstår inte riktigt varför dom tar upp det här med Liza Marklunds bok Gömda. Varför skulle den inte vara sann? Och självklart måste hon ha ändrat en del av vad som egentligen hänt, för att kunna skydda dom som hon lovat skydda. Vad är det att ta upp igen? Maria Eriksson har skrivit egna böcker och fortsatt berättelsen, varför skulle allt vara påhittat? Varför har denna Monica Antonsson skrivit en bok om detta? Det är bara att inse att ni är avundsjuka på att Liza Marklund har framgången som nu saknar, och nu måste ni börja ifrågasätta ifall det verkligen stämmer. Trams och jävligt onödigt.

Sett klart Twilight och jag har svårt att slita mig från den. Som sagt så beställde jag boken från bokhandeln i stan men upptäckte nyss att den fanns på Adlibris igen. Men nu är den beställd och kommer ju snart.
Söndag, och imorgon är det skola igen. Helg hela veckan kanske?


Och det enda jag riktigt hör nuförtiden är en vind som blåser genom staden

Cyklade ner till stan för en fika med Lovisa och för att göra vår första intervju med Elin Kero. När vi suttit och väntat i tjugo minuter ringde vi och det visade sig visst att vi hade missförstått varandra och det blev helt enkelt ingen intervju. Men fika blev det och sen gick till bokhandeln för att se om jag kunde vara så lyckligt lottad att dom hade Om jag kunde drömma, icke. Men dom kunde beställa den så i slutet av nästa vecka är den förhoppningsvis min!
Efter att ha tagit en snabb sväng med dammsugarn i rummet sitter jag nu ner för att ta ett klipp i lite tidningar och lyssnar på kent. Funderar på någon trevlig serie kanske. En ledig helg. Inget jobb, inga läxor som behöver göras. Underbart.

Ikväll är det dags för P3 Guldgalan och några favoriter är nominerade, underbart!


You like the way that people stare at you Now you look so fake, just thought that you should know

Sitter och filosoferar över uppsats som jag är i fart med att skriva. Val och ångest. Mina absoluta specialämnen, eller inte. Men det är i alla fall några av mina värsta fiender. Men ändå kan jag inte få ihop till två sidor utan är bara klar med den första och vet inte hur jag ska klara det.
Onsdagar är underbara tack vare underbart lång sovmorgon, och ännu bättre när man får den glada nyheten att det inte blir några lektioner alls. Idag hade vi gympa och sen åkte jag och Lovisa hem till mig för projektarbete-plugg och vi har kommit ännu ett steg på vägen. För detta tillät vi oss att sätta oss ner och titta på både One Tree Hill, 90210 och Top Model.

Imorgon är det fredag och det är min absoluta favoritdag. Trots att det är skola så är det en skön dag och jag slipper tänka att jag måste upp dagen efter plus att det är himla långt kvar till måndag.
Är pank men är i stort behov av att fylla upp min garderob med ännu mer kläder. Ja, jag saknar något nytt och snyggt till våren. Men jag har luspank och det är en hel vecka kvar tills lönen kommer...
I brist på tid blir det gamla bilder som aldrig kommit ut


But there are things you need to know about me I'm weak right now, so weak right now

Glömde tillägga förrut att igår var det ju självaste Guldbaggegalan. Hade faktiskt ändå trott att Maria Larssons eviga ögonblick skulle vinna dom flesta priser, men det blev ju trots allt lite spridning. Hade dock hoppats på Gustaf Skarsgård som bästa manliga huvudroll, nej den knep Persbrandt. Kanske inte så konstigt för jag antar att han spelade bra men Skarsgård är ju alltid min favorit. Dessutom satt jag och funderade varför ingen av ungarna från Låt den rätte komma in var nominerade? Är dom för små, eller är det någon ålder på sånt här? Eller är det helt enkelt att dom inte når upp till micken. VIlket fall som helst tycker jag dom båda förtjänade varsitt pris.

Det här är liksom det bästa med början av ett nytt år. Alla galar om film och musik. Allt som hänt under 2008, det är det allra bäst. Och på lördag är det dags för P3 Guldgalan och bland annat Håkan är en av dom som står på scen. Skulle inte tackat nej till en biljett.
Och sen är det dags för Rockbjörnen, och eftersom vi har kunnat röstat har jag kladdat ner på vilka jag hoppas vinner! I vissa kategorier gick det helt enkelt inte att välja..

Årets svenska kvinnliga artist:
Annika Norlin

Årets svenska manliga artist:
Håkan Hellström/Lars Winnerbäck

Årets svenska grupp:
Kent/Sugarplum fairy

Årets svenska nykomling:

Markus Krunegård

Årets svenska låt:

Kent: Håll ditt huvud högt

Årets svenska album:
Håkan Hellström: För sent för Edelweiss/Kent: Box 1991-2008

Årets svenska live-akt:
Kent/Håkan Hellström/Lars Winnerbäck

Årets utländska artist:

Duffy

Årets utländska grupp:
Coldplay/Glasvegas/The Killers

Årets utländska låt:
Coldplay: Viva la vida/Glasvegas: Geraldine

Årets utländska album:
Coldplay: Viva la vida/Glasvegas: Glasvegas

Lifetime Achievement:

Abba

Rockbjörnens MySpace-pris:

The Federales/Billie the vision and the dancers

Now when I caught myself I had to stop myself from saying something that I should've never thought of you

Sitter och funderar på det nya schemat som börjar på torsdag då vårterminen startar. Egentligen tror jag inte att jag borde klaga riktigt. Jag tror nästan alla har värre schema än mig i min klass. Jag behöver i alla fall inte ge upp min sovmorgon till ett på onsdag för en naturlektion på morgonen, jag har ingen håltimme på tre/fyra timmar var och varannan dag och jag slutar nio varje torsdag. Det enda jag borde klaga lite över är min tisdag. Varannan vecka kommer jag gå från åtta till tjugo över fyra. Nej, det var löjligt. Bäst jag slutar klaga.

Höll nästan på att glömma av både One Tree Hill och Gossip Girl idag men blev sen lite påminde och nu sitter jag och tittar på GG och vill helst inte att det ska ta slut men jag kan inte heller sluta titta. Bäst att återgå.
Imorgon är det skola och sen möte med jobbet. Får se om det händer något nytt nu efter att dom börjar bygga om.


I should never think what's in your heart, what's in our home. So I won't

Har spenderat min dag framför datorn. Otroligt nog min gamla stationära skrutt dator. För nu har jag äntligen rensat ur den och fått över allt till min nuvarande dator. Så nu kan Daniel få krascha den gamla datorn.
Kände att jag borde sätta igång med lite skolarbete trots allt men det går trögt. Öppnade filosofinboken och stängde den lika snabbt igen. Vem vill skriva min inlämning på två sidor om existensfilosofin? Sen undrar jag om jag ska ha läst ut den där förbannade boken eller inte. Om jag nu sitter uppe till sent in på natten kommer vi inte behöva ha läst ut den, men om jag nu skiter i det, då ska vi såklart ha läst ut den. Jag vet inte om jag ska ge upp, den är förbannat tråkig och jag fattar ärligt talat inte mycket av den!

Imorgon är en ny dag i skolan och en ny vecka startar. Jobbet stänger i nio dagar och jag jobbar inte på två veckor. Och nu måste jag fatta något av denna existensfilosofin...2008 - our time is running out

JANUARI
Spenderade nyår hemma med trevligt folk och vi fick brev från spanjoerna. Den 25de hämtade vi dom på station. Det var ungefär då jag upptäckte hur dålig min spanjor var på engelska, och förstod inte hur jag skulle klara av veckan.
Vi åkte upp till en stuga och gick vilse iskogen, grillade korv. Åkte till sockerbruket och såg Vincet och Slagsmålsklubben.
Vi försökte spendera så många timmar tillsammans med allt annat folk.FEBRUARI
Spanjoernan var fortfarande här och den sista kvällen tillsammans var avskedsmiddag på skolan, jag var sjuk och hade tappat rösten. Vi gick ut på olins och alla spanjorer undrade varför allt tog slut så fort. Nästa morgon försov jag mig, vi fick skynda oss iväg till skolan för att sedan ta farväl. Dom flesta grät, jag ville bara hem och sova. 41,2 graders feber och det var inte bara jag som drabbats av spaninensjukan.
På lovet väntade kent i Skövde och det var helt otroligt att se dom för första gången. Inget kan beskriva en sådan känsla.
Den 29 februari tog vi flyket till Madrid.MARS
Vi lämnade ett kallt Sverige och kom till ett underbart varmt Spanien. Vi spenaderade några dagar i Madrid först och åkte på sightseeing runt staden, besökte Starbucks, gick på shoppingrunder, åt på restaurang och gick på nattpromenad. Sen begav sig resan till Villanueva de la Serena och våra spanjorer. Svenskarna dog nästan av värme, spanjorerna frös nästan. Vi åkte på resor till olika städer och det var förbannat varmt och jag förstod inte varför jag bara hade med mig långbyxor. Vi såg alldeles för många storkar och hittade på uttrycket Mira storch! Vi träffade Borka och fick hans autograf på vara t-shirtar där dom inte kunde stava till Katedralskolan. Vi festade ändå till fyra-fem på morgonen och sov till två nästa dag. Sen fanns det tillfällen det var mindre kul men jag ångrade det aldrig. När vi åkte hem grät jag och tyckte det var skönt att äntligen komma hem.APRIL
Jag bestämde mig för att jag skulle läsa steg fem i spanska, men ändrade mig senare när jag väl börjat trean. Våren var här och jag längtade förbaskat mycket efter värmen i Spanien och tog till shopping och shoppade sommarkläder! Vi firade Matilda och Frida som fyllde 18!MAJ
Det blev fler Spanien-återträffar och man kunde slänga fram grillen. Vi firade Jonna som fyllde 18 och jag kände mig nu ensam om att vara 17. Kullenfestivalen kom och jag såg framemot ett återseende av Sugarplum Fairy och ringde Linnea. Jag och Matilda hittade en möjlig dansk. Vakterna började hälla ut cider men jag klarade mig. Nattlig promenad runt skolan och ett efterföljande av en viss Hebert och jag vågade mig fram för en autograf.
Maj betydde även den årliga schlagerkvällen hemma hos mig, där jag var den mest entusiastiska tror jag och vi grillade och satt ute i kyla med filtar.JUNI
Det blev skolavslutning och jag slutade äntligen tvåan. Jag var glad och nöjd och solen var uppe, innan det började ösa ner regn. Grattade folk på student och plankade in på Olins med Lisa eftersom vi bara var 17 och fejkade stämpeln med en kajalpenna. Jag gick till baren och köpte cider.
Firade midsommar hos Matilda med trevlig folk och grillning! Åkte till Göteborg med Matilda och åkte spårvagn runt hela Göteborg för second hand-shopping.JULI
Jag, Agnes och Frida drog till Arvikafestivalen. Släppade på väskor och hittade en tältplats mitt i halmen som vi senare skulle tacka för. Solen stekte som aldrig förr vi gick in till stan och letade efter en mataffär för att köpa frukost. Hittade inte någonstanns och frågade till slut en gubbe vart det låg en mataffär. Klockan var 21.05 när vi äntligen hittade den, dom stängde 21.00. Vi deppade och gick ner till hamnen och följde sen ett Katt? mönster.. Vi såg massivs med artister bland anant Timo Räisänen, Håkan Hellström, Death Cab For Cutie, The Kooks, Lasse Lindh, Markus Krunegård, Robyn, Kent och en hel del massa annat. Tillslut kom det där regnet som hör till när man är på festival. Och det öste ner, och regnade in när vi blev för varma för att ha det stängt. Vi åkte sen hem brunbrända och jävligt slitna efter fyra dagar i tält.
Juli hade bara börjat när vi kom hem och den fortsätta med en dag i Göteborg för en kväll i Slottsskogen med Lars Winnerbäck. Vi sprang på spårvagnsspåren och åkte buss in till stan och sprang till station innan regnet öste ner.
Sista veckan i juli åkte jag till London och hade en jäkligt bra vecka. Shoppingdagar, Madame Tussands, Picadilly Circus, parkmys på kvällarna och värme.AUGUSTI
Jag och Alex fyllde 18 och kunde äntligen ställa oss i den riktiga kön utanför Olins och visa våra leg.
Vi bestämde oss för att vi skulle bli dom bästa treorna och gjorde dagar-kvar-till-studenten-lakan som åkte ner samma dag som vi satte upp den. Men vi var först. Skolan började och jag kan inte varit mindre pepp till att börja.
Bestämde mig äntligen för systemkameran som fick blev min födelsedagspresent. Åkte till Matfestivalen med Frida och Agnes och såg Kristian Anttila. Frida fick sin första p-böter som var mindre skoj och vi undrade varför poliser/securitas gjorde upp på skaraberg tio på kvällen.SEPTEMBER
Jag klippte av mig mitt långa hår igen, men som tur var inte lika kort som sist. Älskade min nya kamera och hatade alla nya ämnen i skolan. I slutet av september åkte jag Frida och Jonna till Göteborg för att se Håkan, det är fel att ändra på traditioner tycker jag och Frida.OKTBER
Vi fotograferades inför skolkatalogen som detta år visades skulle bli i färg. Vi var politiken och jag var miljöpartist.
Hösten var verkligen påväg på allvar och jag försökte ägna stor del åt skolan, men det gick fel.
NOVEMBER
Mörkret slog över oss och jag längtade tillbaka till sommaren alldeles för mycket. Firade Lisa som fyllde 18 och det blev adventsfirande i kyrkan, bara en av alla gånger vi spenderade i kyrkan. Adventsstjärnorna kom fram och till kändes som att det snart skulle vara jul.DECEMBER
Denna månad kom till slut och det blev allt för kallt och allt för mörkt för mig. Åkt till Göteborg och julhandlade till mig själv och fotograferade på Liseberg.
Det blev Lussefirande och jag var hippie. Förfest i broders lägenhet och en hemskt tidigt uppstigning dagen efter. Där kom det andra kyrkobesöket. Bakade julkakor och slutade till slut skolan. Där av det sista kyrkobesöket och vi firade det hela med studentmiddag och ett förbannat bra Olins!
Julafton kom och jag var sjuk. Mycket julklappar och en trevlig dag trots allt. Firade in det nya året hos Jonna med underbart folk.So this is the new year...

I thought I was a fool for no-one Oh baby I'm a fool for you You're the queen of the superficial And how long before you tell the truth

Två dagar har gått med endast två ynka lektioner och jag är redan trött på skiten. Fredagen avslutades som många andra fredagar på höstterminen, nämligen med brandlarm. Ingen brand men något var det väl..
Det är lördag och jag tror att det fortfarande är lov. Antagligen mest för att jag inte vill att det ska slut men också för att skolan egentligen inte riktigt börjat, fast vi har redan fått läxor som som står mig upp till öronen.. Det får fint att bara tänka på annat, och visst gör jag det men i slutändan måste dom ändå göras..
Tio dagar in på januari. Det känns redan som att de går fort och jag blir mer och mer stressad för varje dag som går. Över allt nästan. Men äntligen har jag och Lovisa satt igång med vårat projektarbete personporträtt av kända djäknar, och det känns riktigt bra. Vi har fått kontakt med flera stycken som vi kan intervju så det känns jäkligt skönt.

Som sagt är jag redan trött på skolan men jag ska nu sätta mig till rätta för att läsa den förbaskat dåliga Alkemisten. Nej, det spelar ingen roll hur många miljoner som har såldt, jag kan omöjligt säga att jag tycker den är bra. Däremot har jag ju bara kommit sisådär trettio sidor in i boken men nej jag skulle hellre sätta mig ner och läsa Nästa sak på min lista, mycket bättre!

För dom som missat så har Twilight bästa soundtracket.

The truth is hiding in your eyes and it's hanging on your tongue Just boiling in my blood

Det skrämmer mig att säga att detta var den sista dagen på mitt allra sista jullov. Och sorgligt är det. Jullov går alldeles på tok för fort. Tiden bara flyger iväg och jag kan säga att jag har fan inte gjort något vettigt alls. Känner att jag ligger lagom efter redan innan skolan har börjat, jag är peppad!
Ägnade min sista dag i Lidköping, och åkte hem utan en enda påse och satt framför tvn för att ägna kvällen åt det bästa av allt, Grammisgalan. Blev på vissa sätt besviken och trött på att det ofta är en som får allt. Men glad när Håkan kom upp (full?) och tog i mot priset för bästa manliga artist. Yes, det gjorde min dag. Men jag antar att det är dags att säga upp juryn även här, för inerst inne måste det ju ändå vara en själv, sitt lilla ego, som röstar, eller? Det skulle i varje fall jag göra.

Det finns trots allt något positivt med att allt går tillbaka till vanliga rutiner, för så gör även serierna. Igår blev det One Tree Hill och om ögona orkar kanske ett nytt avsnitt från Gossip Girl.
I alla fall är det skola imorgon och jag startar med en ynka lektion (tror jag i alla fall?) och hoppas på en bra början av sista delen av trean.


Glaciers melting in the dead of night And the superstars sucked into the supermassive

Det känns konstigt och underligt med 2009 men jag är fortfarande förbannat galen i Robert Pattinson och önskar att skolan inte började redan på torsdag. Jag skulle ju kunna göra en bildserie på allt som hänt under 2008 men för tillfället har jag inte alls tid med det. Imorgon väntar ett tag med hårt arbetande. Dessutom tror jag att det kanske vankas nyårsbilder från en mycket trevlig afton hemma hos Jonna med nästan sömnlös natt och härlig kväll. Men ikväll får det räcka med en bild..